Contemporary refurbishment and extension of period house

The brief was to completely refurbish and extend a period cottage which was last updated in the 1950’s, to bring light into the rear of the building, reorganising the interior to provide a more flexible space and finally to make minimal impact on the established, mature apple trees which run close to the rear of the building.

The partition walls were removed in the front part of the house to open a larger living area with double front doors opening onto a south facing garden. The rear was extended to provide a larger kitchen / dining room and playroom, bringing light in through floor to ceiling glazing which in turn opens onto a terrace which is sunk into the slope of the hillside, overhung with the original apple trees. It was all finished in a contemporary style with predominantly natural materials being used to complement the property’s natural surroundings.

Project Photos

Clicking on any of the project images below to see a larger version.

  • Internal Photo  » Click to zoom ->

    Internal Photo

  • External Photo  » Click to zoom ->

    External Photo

  • Site plan  » Click to zoom ->

    Site plan

  • Elevation  » Click to zoom ->

    Elevation